Terug naar Logeren

Camperpunt

Sixtusbos

Het camperpunt Sixtusbos bestaat uit een ruimte voor 18-tal (grote) campers, heeft water- en elektravoorzieningen, loospunt voor grijs water en toilet. Het bevindt zich op het volledig vernieuwde fietsroutenetwerk. Het Camperpunt blijf het ganse jaar open. 

Contact: Vanquaethem.danny@gmail.com, 0475/90 15 54.
Nachtegaalstraat 2, B8640 Westvleteren.
Breedtegraad: 50.898380
Lengtegraad: 2.710680

Voor meer info: www.sixtusbos.be

Vers van de pers: ‘Sixtusbos’ camperpunt officieel geopend
Westvleteren- Op donderdag 14 juni kwam Franky De Block, voorzitter Westtoer en gedeputeerde Toerisme en Recreatie West-Vlaanderen, persoonlijk het nieuwe Camperpunt te openen.

Een Camperpunt is een plaats waar alleen maar kampeerauto’s of campers kunnen kamperen. “De realisatie van het Camperpunt kadert in het vernieuwde reglement ‘Toeristische impulsen in West-Vlaanderen’. Kampeerautotoerisme zit al jaren in de lift. De laatste vijf jaar is het aantal kampeerauto’s in België met 18% gestegen tot een aantal van meer dan 50.000. Meer kampeerauto’s resulteren in meer vraag naar overnachtingsplaatsen. Westtoer stelde reeds een aantal jaar geleden al vast dat het beschikbare aantal overnachtingsplaatsen de vraag niet volgde” zegt Franky De Block tijdens zijn welkomstwoordje. “De Provincie West-Vlaanderen heeft met het vernieuwde provinciaal reglement ‘Toeristische impulsen in West-Vlaanderen’ de toeristische sector een forse duw gegeven. Binnen het reglement werd onder de categorie ‘Infrastructuur’ een specifieke oproep gedaan voor de aanleg van kampeerautoplaatsen. Deze oproep heeft geleid tot de goedkeuring van maar liefst 13 dossiers voor de aanleg van nieuwe kampeerautoplaatsen in West-Vlaanderen. Goed voor zo’n 250 camperplaatsen. Vandaag staan we hier op het nieuwe Camperpunt ‘Sixtusbos’, waar plaats is voor 15 kampeerauto’s” licht Deputé De Block nog toe. Daarna loofde burgemeester Stephan Mourisse de uitbaters met dit mooie, maar toch gedurfde initiatief. “Ik woon hier in de directe omgeving en zie dat er veel kampeerauto’s onze mooi streek verkennen. De ligging is een schot in de roos. Vanop de weide heb je prachtig zicht op het volledige complex van de Sint-Sixtusabdij. Diverse wandel -en fietsroutes  starten hier dichtbij. Dit is voor Vleteren een extra meerwaarde. En wie een ‘paterke’ teveel gedronken heeft kan te voet terug naar zijn kampeerauto” lacht de burgemeester. 
Ook Danny Vanquaethem en zijn vrouw Pascale waren verheugd dat hun nieuw terrein zoveel succes kent. “Toen ik startte dacht ik, als er af en toe eens een kampeerauto staat ben ik al content. Maar ik had niet durven dromen dat er op zo een korte tijd zo veel campers gingen staan. Ze komen echt van alle kanten, Belgen, Nederlanders, Fransen, Duitsers… Ik moest zelfs al regelmatig mensen weigeren, vol is vol hé.” 

Camperpunt ‘Sixtusbos’ is gelegen in de Nachtegaalstraat 1 in Westvleteren. Het is uitgerust met alle voorzieningen wat een kampeerautotoerist wenst. Elektriciteit, stortplaats voor chemisch toilet en grijs water, alsook een tappunt voor vers water. Er is ook een laadpunt voorzien voor elektrische fietsen. En in de toekomst zal een loods worden ingericht waar men gebruik zal kunnen maken van gezelschapsspelen en oude volksspelen. info 0475/901554 of vanquaethem.danny@gmail.com 

Buren, vrienden, familie, politici en zelfs de aanwezige vakantiegangers werden uitgenodigd om kennis te maken met dit mooi initiatief. Met een hapje en ,hoe kan het anders, een patersbiertje, werd het terrein verkend. Iedereen ging graag op de foto. (Foto en tekst RVL)
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.toerismevleteren.be/logies/camperpunt/