Mooiste fietsroute van België start in de Westhoek

De Tournée Locale bierfietsroute Poperinge-Vleteren is door de lezers van VAB Magazine verkozen tot mooiste fietsroute van België. De route start aan het Hopmuseum in Poperinge en is de ideale uitvalsbasis om het hoplandschap van Poperinge en Vleteren in de Westhoek te verkennen. De bierfietsroute is een realisatie van Poperinge/Vleteren en Westtoer (Toerisme Westhoek). 
 
In het kader van de campagne ‘Tournée locale, bierbeleving in de Westhoek’ van Westtoer, werden in 2017 vier bierfietsroutes gerealiseerd. De bierroute Poperinge-Vleteren werd door de lezers van VAB magazine verkozen tot de mooiste fietsroute van België. VAB-Media organiseerde de wedstrijd voor het eerst. Uit elke provincie werd één route geselecteerd. Maar liefst 1115 mensen stemden op de route ‘Tournée Locale Poperinge-Vleteren’. Daarmee was de West-Vlaamse tocht een overduidelijke winnaar. Als prijs krijgt de fietsroute extra redactionele aandacht in het VAB-Magazine van mei. 
 
De tocht van Tournée Locale Poperinge-Vleteren werd ontwikkeld in samenwerking met Westtoer en Toerisme Westhoek. Een pocketbrochure met vier bierfietsroutes in de Westhoek toont het goede leven in al zijn facetten: van brouwerijen tot bruine kroegen, landschappen, fietswegen, volksspelen, … 
De fietstocht Poperinge-Vleteren van 33 kilometer brengt je langs hopvelden, twee brouwerijen, de abdij van Sint-Sixtus, twee hopbedrijven, tal van bruine kroegen en plekjes waar de Westhoekbieren hoog in het vaandel worden gedragen. Onderweg staan er infoborden in de vorm van een bierfles die de rit nog boeiender maken. 
 
Meer info over de fietsroute en over bierbeleving in de Westhoek: www.tourneelocale.be
 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.toerismevleteren.be/mooiste-fietsroute-van-belgie-start-in-de-westhoek/