Terug naar Actief beleven

Fietsroutes

Zin om Vleteren per fiets te verkennen? Geen probleem!
Bij Covemaecker & Co BVBA kunt enkel e-bikes huren. Kwalitieve, perfect onderhouden dames e-bikes met Bosch middenmotor. Reserveren op voorhand. 
Covemaecker, Hendrik Deberghstraat 43, 8640 Oostvleteren, E info@covemaecker.be, T 057 40 03 15
 

Vleterse routes

Bierroute (‘Plezier en vertier op basis van Vleters bier’) (33 km)

Deze themaroute uit 2010 brengt je langs de drie brouwerijen en tal van cafeetjes en restaurants, waar je naar hartenlust kan genieten van de Vleterse bieren en streekspecialiteiten. De folder is gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme of te downloaden via deze link.
 
Kapelletjesroute (37 km)
Deze fietsroute brengt een dertigtal kleine kapelletjes onder de aandacht. De brochure kost € 3 en is beschikbaar bij de dienst toerisme.

‘t Veur-ende (36 km)

‘Het veur-ende’ is plaatselijk dialect voor kopakker, het uiteinde van een veld. We fietsen meestal op het ‘veur-ende’ van Vleteren en doen daarmee bijna de volledige omtrek van Vleteren. Onderweg houden we 13 keer halt aan een boerderij of ergens te velde. Via leuke tekeningen en interessante tekstjes op een educatief bord, kom je meer te weten over een bepaalde sector van het landbouwbedrijf in de onmiddellijke omgeving. Hier en daar hebben we ook voor wat interactieve elementen gezorgd. De route is bewegwijzerd aan de hand van blauw-gele stickerpijlen. Een folder met de routebeschrijving en plattegrond is verkrijgbaar aan de balie van de dienst Toerisme in OC De Sceure.  Je kan de route ook downloaden via onderstaande link of door het inscannen van de QR-code die je bij het startbord vindt.
Bovendien kreeg ’t Veur-ende onlangs ook een digitaal kantje. Via deze website vind je bij iedere halte onderweg ook nog eens een extra digitaal zijsprongetje. http://plattelandspadvleteren.weebly.com/ 

Provinciale routes in en rond Vleteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fleternaroute (50 km) [1]

Deze bewegwijzerde route verkent de hoppestreek tussen Poperinge en Vleteren. De overgangszone tussen zand- en leemstreek vertoont een afwisselend uitzicht: nu eens domineren bossen en parken, dan weer bepalen akkers en lage weiden het landschapsbeeld. Van oudsher is de streek bekend om haar hoppeteelt. Een belangrijk gegeven op deze tocht vormt de vallei van de Vleterbeek. De route ontleent dan ook haar naam aan het Keltisch-Germaanse toponiem ‘Fleterna’, waarmee deze beekvallei werd aangeduid. De route vertrekt aan het ontmoetingscentrum De Sceure in Oostvleteren en gaat via de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren naar Poperinge. Via Elverdinge, Zuidschote en Woesten brengt de route je terug naar Oostvleteren. De routekaart kost € 2 en kan verkregen worden bij de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

 

Fietsroutenetwerk [2]

Je kan natuurlijk ook zelf een fietsroute uitstippelen door gebruik te maken van het provinciale fietsnetwerk. Vleteren en omstreken vind je terug op de kaart 'Westhoek'.
De fietsnetwerkkaarten zijn vernieuwd in 2016.De fietsnetwerkkaart 'Westhoek' kost € 8 en is verkrijgbaar op de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.toerismevleteren.be/recreatie/fietsroutes/