Terug naar Actief beleven

Wandelroutes

Sint-Sixtuswandelroute (7,1 km)

 

Dit wandelpad start aan de Sint-Sixtusabdij van Westvleteren en maakt gebruik van kerkwegels, graspaden en landelijke wegen. Het parcours gaat door een lichtglooiende lappendeken van bossen, hoppevelden, akkers en weiden. Een Brits militair kerkhof (Dozinghem) herinnert aan de Eerste Wereldoorlog.

In het kader van de herdenking van de Eerste Wereldoorlog werden 8 nieuwe infoborden geplaatst langs de St.-Sixtus-wandelroute. Er werd beroep gedaan op Hermien Vanbeveren die in 2009 haar scriptie maakte “Geloof onder vuur? Sint-Sixtus: een abdij en haar bewoners tijdens de Eerste wereldoorlog in onbezet België” voor aanlevering van tekst en beeld. Ook dank aan de Paters van de Sixtus-abdij voor hun bron- en fotomateriaal.

 

 

Brabanthoekwandelroute (6,6 km)

 

Deze bewegwijzerde wandelroute vertrekt aan de kerk van Oostvleteren en verkent via landelijke wegen en paadjes de rustige omgeving van de Boezingegracht en het natuurreservaat Brabanthoek. Onderweg passeer je een Belgische bunker uit de Eerste Wereldoorlog, het Dierenpark ‘De Zonnegloed’ en de hoeve Schraevenacker, waar je huifkartochten kan maken.

 

De wandelroutes kosten € 2 en kunnen verkregen worden bij de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be. De Sint-Sixtusroute is ook verkrijgbaar in OC In De Vrede.

 

Wandelnetwerk HoppelandHet grensoverschrijdende wandelnetwerk ‘Hoppeland’ telt in de Westhoek en Frans-Vlaanderen 228 kilometer wandelpaden en 184 knooppunten aan beide kanten van de grens. Het wandelnetwerk ontsluit het grensoverschrijdende Hoppeland tussen Winnezeele en Steenvoorde (F) en Poperinge en Vleteren (VL).
Wandelnetwerk IjzervalleiHet wandelnetwerk verkent de IJzervlakte in al zijn aspecten. Gezellig kuieren langs de oevers van de IJzer en ondertussen genieten van het omringende landschap. In de uitgestrekte polders prijken talrijke kerktorens van prachtige Westhoekdorpen als Haringe, Roesbrugge, Beveren, Stavele, Krombeke, Oostvleteren en Westvleteren, Lo-Reninge, Gijverinkhove. Net over de grens brengt het netwerk je in Rexpoëde, West- en Oost Cappel, Bambecque, Herzeele, Houtkerque en Wylder. Het wandelnetwerk IJzervallei wordt aan beide kanten van de grens bewegwijzerd met de typische rood-witte borden.

 

 

Met dit wandelnetwerk krijgt de IJzervallei er een goeie 200 km stapplezier en zo'n 127 knooppunten bij.

De wandelnetwerken kosten € 6 en kunnen verkregen worden bij de dienst toerisme, via www.toerismewesthoek.be of via www.westtoer.be.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.toerismevleteren.be/recreatie/wandelroutes/