Theatervoorstelling Woesten

Dienst Cultuur & Toerisme trekt met de bus naar CC Kruispunt te Diksmuide voor de theatervoorstelling "Woesten".
Dit op zaterdag 30 november, vertrek om 18u45 aan de kerk te Woesten en om 18u50 aan de Sceure te Oostvleteren.
Kostprijs: 23 € pp, ticket en busvervoer inbegrepen. Voordien inschrijven via cultuur@vleteren.be, 057/400 901.

Woesten speelt zich af in het dorp Woesten in de periode voor, tijdens en na de Eerste Wereldoorlog. Elisabeth Mazereel wordt op haar achttiende verliefd op Guillaume Duponselle, een jonge dokter uit Brussel. Wanneer blijkt dat ze zwanger is van hem, vraagt hij haar ten huwelijk. Ze bevalt van een tweeling: Valentijn, een prachtige baby en zijn broertje die zo mismaakt is dat het ernaar uit ziet dat hij snel zal overlijden. Guillaume vindt ‘het gedrocht’ geen naam waard. Maar wat niemand verwacht gebeurt: Nameloos haalt het. Vanaf dan ontwikkelt zich een heuse thriller waarbij een van de hoofdpersonages om het leven wordt gebracht.

Het dorp Woesten in maquettestijl met de prominente kerktoren en de schoorsteen van de brouwerij worden belangrijke blikvangers op scène. Het dorp ontrafelt door de oorlog, een nieuwe tijd dringt zich op.

Spel: Tom Van Bauwel, Katrien De Ruysscher, Bert Verbeke + 2 acteurs • Regie: Ignace Cornelissen •Tekst: Kris Van Steenberge en Ignace Cornelissen •Productie: HKM, OpMaat en Koortzz

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.toerismevleteren.be/theatervoorstelling-woesten/